Istraživanje o stavovima pripadnika albanske i bošnjačke nacionalne manjine o pitanju zaštite prava nacionalnih manjina

Poštovani,

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da se pridružite istraživanju o stavovima pripadnika albanske i bošnjačke nacionalne manjine o pitanju zaštite prava nacionalnih manjina.

Istraživanje provode studentice Pravnog fakulteta u Zagrebu, Besa Canolli i Selma Pezerović, ujedno i pripadnice albanske odnosno bošnjačke nacionalne manjine. Svrha istraživanja je izrada studentskog rada kojim će se konkurirati za Rektorovu nagradu u akademskoj 2014/2015 godini, a cilj istraživanja jest dobiti uvid u doživljaj prava pripadnika albanske i bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

S obzirom da nam je važno uvidjeti kako pripadnici albanske i bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj doživljavaju svoja manjinska prava u zajednici u kojoj žive i na koji način percipiraju pitanje ćirilice kao pisma manjinske zajednice molili bismo vas da podijelite svoja razmišljanja s nama. Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljne naravi. Radi se o anonimnom istraživanju u kojem će se skupno analizirati mišljenja svih sudionika na temelju odgovora na postavljena pitanja u anketnom upitniku. Neće se izdvajati pojedinačni rezultati , niti će biti moguće utvrditi identitet osobe koja je davala odgovore.  Također, rezultati istraživanja bit će dostupni svim sudionicima ukoliko nam se obratite putem e-maila.

Bile bismo Vam iznimno zahvalne da popunite ovaj upitnik do 20. ožujka 2015. godine.

Ispunjavanje upitnika neće oduzeti više od 10 minuta Vašeg vremena.

 

Upitnik možete ispuniti na poveznici:

 

https://docs.google.com/forms/d/1RNG067fkKqbCkcIMfYsUAgs4pJ4CyfLT3lznHFSKLsk/viewform