FUTUREBAG – Torba Za Budućnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postovani gosp. Prof. dr. Berberović!

Dozvolite da Vam se na pocetku ukratko predstavim. Moje ime je Kemal Smajic, rodjen sam 1980. g. u Zvorniku i od 1992. zivim u Becu. Po zanimanju sam informaticar i radim za Federalni Centar za Informatiku Republike Austrije (Bundesrechenzentrum). Ozenjen sam i imam dvoje djece.

Ovog ljeta sam zajedno sa suprugom pokrenuo privatnu humanitarnu inicijativu, koju smo nazvali FUTUREBAG – Torba Za Buducnost. Uz pomoc prijatelja i familije smo skupili novac i ukupno uspjeli u 5 razlicitih bosansko-hercegovackih osnovnih skola da snadbijemo 200 dzaka prvaka sa novim skolskim torbama i pratecom opremom po najvecim evropskim standardima (ergonomska ledja, reflektirajuci materijali i sl.).

Jedna od nasih najbitnijih tacaka pri ovom humanitarnom radu jeste potpuna finansijska transparencija. Novcane donacije se iskljucivo koriste za kupovinu skolskih torbi. Sav rad na ovom projektu je volonterski. Sve pratece administrativne, putne i troskove transporta snosimo moja supruga i ja. Iz tog smo razloga na web-stranici nase inicijative i postavili sve racune. Iza ove nase inicijativa se ne skriva nikakva institucija niti bilo kakva vjerska ustanova. Sve sto cinimo, radimo iz ljubavi prema nasoj domovini i iz nade da ce djeca kojoj pomazemo izgraditi bolju buducnost za nasu zajednicku Bosnu i Hercegovinu kojom se mi svi rado ponosimo.

Za sljedecu skolsku godinu planiramo znatno prosiriti ovu nasu akciju i iz tog razloga trazimo vec sada ciljano donatore medju osobama bh. porjekla kao i svim ostalim ljudima dobre volje sirom svjeta. Iskreno se nadamo da ce te podrzati nas projekat i samim tim uciniti da bude jos uspjesniji i da zajedno sa Vama usrecimo jos vise djece.

Dole navedenu web-adresu mozete koristiti da pregledate nasu stranicu i informisete se detaljnije o nasem dosadasnjem radu. Tamo mozete i vidjeti kojim putem mozete pomoci nasoj akciji. Molim Vas da ovu poruku eventulno prosljedite svojim prijateljima koje bi ona mogla interesovati.

Iskreno se nadam da ce te Vi kao naucnik porjeklom iz BIH spoznati vaznost nase misije da pomognemo djeci Bosne i Hercegovine da uspiju sagraditi bolje sutra sebi i nasoj zajednickoj domovini.

Vasu adresu sam nasao pored veoma interesantnog clanka o Vama i Vasem naucnom radu u dokumentu izdanom od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (Ko je ko u bh dijaspori,
Doktori nauka i naučno-istraživački radnici). Nadam se da Vas sa ovom porukom ne uznemiravam i zelim Vam za Vasu buducnost sve naj bolje.

Unaprjed Vam hvala

S najvecim postovanjem

Kemal Smajic

Web:      http://futurebag.ks-dsign.at

Email:    futurebag@ks-dsign.at

Telefon: +43/650/40 800 76