Ultramaraton Vukovar-Srebrenica

Petak, 6. Srpnja/jula 2012.

U 9,00 sati ispred Spomen doma Ovčara krenuo je I.Ultramaraton Vukovar-Srebrenica.
Prije polaska položeni su vijenci na spomenik poginulim braniteljima. Ispraćaju su prisustvovali g. Miroslav Josić, izaslanik ministra branitelja i g. Karalić, šef protokola dogradonačelnika Grada Vukovara.
Maratonce su podržala djeca iz Tovarnika koja su zajedno s njima istračala prvih 500 metara.
Maratonci su uspješno prešli prvu etapu i stigli u Grad Vinkovce gdje ih je dočekao dogradonačelnik g. Tomislav Šarić.

 

 

Povodom obilježavanja sedamnaeste godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6-10. srpnja 2012. organizira ultramaraton na relaciji Vukovar-Srebrenica. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Namjera je organizatora ultramaratonom podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Ujedno, Ultramaratonom želimo povezati dva grada žrtve te potaknuti mogućnosti za njihovu konkretniju suradnju na različitim poljima, a posebno sportskih saveza dviju prijateljskih susjednih država.

U Ultramaratonu će sudjelovati četiri hrvatska branitelja, Mladen Hodak i Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Mirsad Veladžić iz Daruvara. Maratonci će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Polazak je predviđen 6. srpnja 2012. godine u 9,00 sati iz Memorijalnog centra Ovčara.