Novi muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj

novi muftija aziz hasanovicDana, u subotu, 08. lipnja 2012./18. redžeba 1433. h.g. u Islamskom centru Zagreizabran je novi muftija Precizno definirano biračko tijelo, biralo je novog predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. Biračko tijelo broji 167 članova a izborima je pristupilo 157 članova iz svih krajeva Republike Hrvatske, dakle 94%, što je rijedak slučaj kod drugih izbora.
Za Predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, u narednom sedmogodišnjem mandatu, kandidirali su se dvojica izuzetnih kandidata: kurra hafiz Aziz ef. Alili, glavni imam zagrebački i prof. dr. sc. Aziz ef. Hasanović, pomoćnik predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.
Kandidati su prvo imali dvadestominutna izlaganja, a potom se pristupilo glasanju, po točno, protokolom predviđenom, redoslijedu. Potom je izborna komisija, u nazočnosti birača, prebrojala glasačke listiće i konstatirala da je prof. dr. sc. Aziz ef. Hasanović osvojio 91 glas a kura hafiz Aziz ef. Alili 64 glasa. Dva glasačka listića bila
su nevažeća.
Prof. dr. sc. Aziz ef. Hasanoviću čestitamo na izboru za Predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i molimo Uzvišenog Allaha da mu pomogne u ovoj izuzetno važnoj i odgovornoj zadaći a kurra hafizu Aziz ef. Aliliju na poštenom i fer natjecanju.

Našem muftiji Ševki ef. Omerbašiću, koji je našu Zajednicu doveo do ovako visokih standarda, želimo mirne umirovljeničke dane i da mu Allah dž. š. da snage i zdravlja da svojom mudrošću i dalje doprinosi našoj Zajednici a posebice pomogne svome nasljedniku u vršenju njegove odgovorne zadaće.