Udruženja Bošnjaka Vojvodine – promocija knjige Esada Ćimića

Udruženja Bošnjaka Vojvodine organiziralo je u petak 18.12, promociju knjige prof. dr. sc. Esada Ćimića – “Od monologa prema dijalogu o bošnjačkoj sudbini“.

Ovo je jedan od ljepih primjera suradnje nacionalnih zajednica našeg grada gdje su Bunjevci omogućili da se u njihovom reprezentativnom prostoru promovira knjiga. Domaćin je bio Marko Marjanušić.

Ispred Udruženja Bošnjaka Vojvodine goste i promotere je pozdravio Teufik Isaković. Publika je bila relativno mala ali su zato bili prisutni nekadašnji studenti autora knjige: dr Boško Kovačević i Dušan Torbica.

Medijator je bio dipl.ing.Dževad Jogunčić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Zagreb koji je prvo riječ dao dr.sc.Rouhullah Ghaderi Kangavariju, direktoru Naučno istraživačkog institute “Ibn Sina” Sarajevo, potom je govorio teolog iz Sarajeva prof. Mehmedalija Hadžić, i autor knjige prof.dr.sc. Esad Ćimić iz Zagreba, da bi se na kraju obratio i Nermin Hadžić, pomoćnik direktora “Ibn Sina” za međunarodnu saradnju.

O samoj knjizi možete pročitati više ovde na jednoj prethodnoj prezentaciji. A kako je bilo ovde to možete čuti u prilogu gde je celokupni zvučni zapis prezentacije kao i odgovora na pitanje prisutnih.
***

Mehmedalija Hadžić – pravo značenje riječi Islam

Izgubljeno u prevodu – Nermin Hodžić

Zvučni zapis prezentacije knjige Esada Ćimića u Subotici