Prikupljanje knjiga za pomoć pri formiranju prve Bošnjačke knjižnice u Istri

BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA ZA GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKU ŽUPANIJU

 Prikupljanje knjiga za pomoć pri formiranju prve Bošnjačke knjižnice u Istri

 

Molimo Vas i pozivamo da prema svojim mogućnostima pomognete i donirate određeni fond knjiga za formiranje prve Bošnjačke knjižnice u Istri, a druge u Republici Hrvatskoj (prva je formirana u Sisku). Pomoći možete i uplatom financijskih sredstava na račun Bošnjačke nacionalne zajednice Buzet: HR0923800061146004271. Prikupljaju se književna djela vezana uz bošnjački narod i državu Bosnu i Hercegovinu.

Namjera je da formiranje knjižnice pomogne očuvanju bošnjačkog nacionalnog i kulturnog identiteta, posebno kod najmlađih naraštaja Bošnjaka, te na taj način pridonese kvalitetnoj integraciji u istarsko/hrvatsko društvo. Osim toga, Bošnjačka knjižnica u Buzetu bila bi pozitivan primjer i ostalim gradovima u Istri da pokrenu takav hvalevrijedan projekt koji, između ostaloga, ima za cilj zaustavljanje asimilacijskih procesa i očuvanje multikulturalnosti Istre.

Svečano otvorenje Bošnjačke knjižnice u Buzetu planirano je u subotu, 4. lipnja 2016. godine.

Knjige možete donirati i u uredu Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Ilica 54, ponedjeljak – petak od 9 do 15 sati ili po dogovoru.

telefon: 01 /4819 377, e-mail: bnzh(at)zg.ht.hr

Ili direktno na:

BOŠNJAČKA NACIONALNA ZAJEDNICA BUZET

Trg Vela šterna 5

52420 Buzet

Unaprijed se zahvaljujemo.