“Birds Like Us” premijera Zagreb 1. Bosanskohercegovačkog animiranog filma na 27. Svjetskom festivalu animiranog filma- Animafest Zagreb.

Imamo iznimnu čast obavijestiti vas da će se 7.6.2017  u Zagrebu na 27. Svjetskom festivalu animiranog filma- Animafest Zagreb  održati projekcija PRVOG Bosanskohercegovačkog animiranog filma

Riječ je o dugometražnom animiranom filmu „Ptice poput nas“ redatelja Faruka Šabanovića i producenta Adnana Čuhare a koji će se u sklopu festivala prikazati u srijedu, 7. lipnja u 20:00h u Kinu Tuškanac.

Film “Birds Like Us” inspiriran je knjigom “Govor Ptica”, Farida al-Din Muhamaad Attara, a redatelj Šabanović je za ovu priliku radio na scenariju sa svjetski nagrađivanom scenaristicom Olivijom Hetreed i nagrađivanom producenticom Cat Villiers. Villiers je također bila producentica na Oskarom nagrađenom filmu Danisa Tanovića „Ničija Zemlja“.

Na ovom filmu radilo je  dvanaest svjetski poznatih imena, među kojima što su dobitnici Oscara Jeremy Irons, Jim Broadbent , Alicia Vikander, koji su dali svoje glasove animiranim junacima.

Bilo bi nam iznimno drago da se što više  Bošnjaka odazove ovoj specijalnoj k tome i besplatnoj projekciji te da u što je moguće većem broju pohodi film te podrži redatelja i producenta na njihovoj prvoj Zagrebačkoj premijeri budući da je riječ o prikazivanju prvog ikada napravljenog dugometražnog animiranog filma koji dolazi iz BIH.